Dagboek

Blog

17 februari 2012

Astrologie en kinderen ? Gaat dat samen?

 

Natuurlijk.

Heb je een kind, dan kan het een hele verrijking zijn om astrologie te bestuderen of een goede astroloog te raadplegen omtrent de geboortekaart van jouw kind.

 

Je leert niet alleen een heleboel over de emoties, noden, gedachten, drijfveren en gevoelens van je kind. Je leert ook heel veel over jezelf!

 

Kinderen kennen ons beter als geen ander en weten precies wat onze zwaktes zijn.

En dat is confronterend.


Het ego speelt natuurlijk ook mee als de discussies net iets meer dan boeiend worden. De één wil niet onder doen voor de ander.


Individu versus individu.


Ook al is het kind nog maar pas twee.

Het schijnt zich meer af te spelen tussen vaders en zonen of moeders en dochters. Alhoewel ik hierover mijn sterke twijfels heb…

Maar het is makkelijk. Heel heel makkelijk om je te laten verleiden door jouw eigen ego. Dan wordt het geen city trip maar een ego trip.

En dan ook nog een hele eenzame.

Dan kan je bijvoorbeeld bij de ouder zien dat er een transit van Neptunus op mars aan de gang is. En mars kan bijvoorbeeld heersen over jouw vijfde huis, het huis van de kinderen. Dit betekent heel concreet en simpel: wees wat losser, jouw mars is toe aan wat verfijning, aan het zich meer openstellen en begrip tonen voor anderen. Of omgekeerd: je stelt te weinig grenzen voor je kind en dan zie je bijvoorbeeld een Saturnus transit op een persoonlijke planeet die de nood aan meer begrenzing reflecteert.

Als je dan een combinatie van een Neptunus én een Saturnus transit krijgt. Ja, dan wordt het pas heel spannend en uitdagend. Dan kan je best afwisselen en je aanpassen aan de verschillende situaties.

Vaak zijn zo’n transits van zowel ouder als kind met elkaar verweven en raken ze dezelfde thema’s aan. Het kan heel eenvoudig om een transiterende Uranus gaan die door jouw vijfde huis loopt. Jouw kind kan beginnen te rebelleren. Kijk je dan naar de transits van het kind dan loopt bijvoorbeeld uranus opposiet de zon wat een weerspiegeling is van de noodzaak voor het kind om zich als individu te laten gelden en niet alles zo maar klakkeloos aan te nemen van de ouder.

Alles is één.

En als je dan als ouder met de handen in het haar zit en echt niet meer weet hoe je nu het best reageert op de grillen van jouw kind, dan kan astrologie een steun bieden.

Want je kind beter leren kennen, is toch ook een beetje jezelf beter leren kennen.

Wat ook best grappig kan zijn (zie cartoon). 

13 november 2011

Eenheid versus gescheidenheid. En wat heeft dit te maken met vrijheid?

 

Iedereen kent van die momenten dat alles één lijkt. Alles zit dan mee. Er dient geen moeite of inspanning gedaan te worden. En net op zo’n moment speelt bijvoorbeeld jouw favoriete lied terwijl je iets aan het doen bent dat zo vlot en natuurlijk verloopt dat je het bijna niet kan geloven. Het zijn van die momenten dat alles lijkt te kloppen en die een diep intens geluk met zich meebrengen. Je voelt je één met het geheel.

Dat is de wereld van Neptunus.

Maar er zijn ook van die momenten waarbij alles tegenzit. Je voelt je geïsoleerd van alles en iedereen en je wordt geconfronteerd met jouw eigen beperkingen. Je voelt je niet één. Of misschien toch wel: één met een vacuümbuis.


Dat is de wereld van Saturnus.


Neptunus is daarom niet beter of slechter dan Saturnus. Ze hebben allebei hun betekenis. Saturnus zorgt ervoor dat we niet gaan vliegen maar met beide voetjes op de grond blijven. En Neptunus toont ons dat er meer is dan alleen deze dimensie.

Het gaat dus om de balans.

Een balans tussen het hier, de praktische, begrensde wereld, en daarboven, de grensverbredende wereld.

 

Velen ervaren dat ze door meditatie eigenlijk die balans tussen eenheid (Neptunus) en gescheidenheid (Saturnus) beleven. En dat dit voor rust zorgt en een vreedzaam gevoel geeft.

Zelf heb ik nooit bewust gemediteerd.

Dus ik kan er niet over meespreken.

Maar.

Ik heb wel ook die balans een aantal keren ervaren zonder meditatie maar net voor het in slaap vallen.

Hoe ging dit dan in zijn werk?

Heel simpel.

 

Heel veel vibraties voelend: hart slaat supersnel, hoofd tolt. 

En dan is er ineens een loskoppeling. Je meest essentiële ik, je kern, je essentie stijgt op en omarmt alles, maar dan echt ook alles. Het is net alsof je armen hebt zo lang als het universum en tegelijkertijd ook heel goed beseft dat je een individu bent.

Eenheid versus gescheidenheid is in perfecte balans.


Je bent een deel maar ook één met het geheel.


Je verliest jezelf dus niet, integendeel, je voelt een enorme kracht. Een kracht die je nog nooit eerder hebt meegemaakt.


Je ervaart niet de zintuigen: je ruikt dus niets, ziet niets, etc…maar je bent puur bewustzijn.
Eigenaardig genoeg komen dan ook altijd dierbare overledenen zich presenteren. Ook weer niet in een vorm zodat de zintuigen het zouden kunnen waarnemen maar als een weten. Een puur weten dat ze er zijn.

En dat is fijn.

Dat is een onbeschrijflijk gevoel.

Het is enthousiasme maar dan precies gecontroleerd. Niet uitbundig of zo, maar perfecte vrede. Je voelt ook alle andere mensen om je heen en ook weer eigenaardig genoeg ken je hen zoals ze zijn en ken je dus niet enkel en alleen maar stukjes van hen.
En dat alles goed is.
Dat weten primeert.

 

Nee. Met meditatie lukt me dit niet.
Ik kan niet stilzitten. Misschien vandaar.

Maar het gebeurde zonder meditatie en zonder het zich bewust focussen op het feit van: ik wens rust, of, ik wens eenheid en gescheidenheid tegelijk te ervaren. Het trad steeds spontaan op.

En zo is het steeds bij mij.

Als ik teveel focus, komt het niet.

Want geloof me.
Vele keren heb ik ‘bewust’ geprobeerd om terug in die staat te geraken.

Tevergeefs.
Ik moet het stellen met die paar (beide) handjesvolle keren.

Als Neptunus in vissen komt,……

Ja, misschien, dan……?

Maar vooral niet focussen.
Of misschien voor jou net wel. Een goed idee om te focussen op 'Vrijheid'.

23 september 2011

I want to face the truth, the whole truth and nothing but the truth!

Van jongsafaan dacht ik (en denk ik nog steeds) dat iedereen bovenstaande quote zou nastreven in zijn of haar leven. Het was voor mij een evidentie om ooit dé Waarheid met hoofdletter W te vinden en de zoektocht-het proces naar die Waarheid- ook te apprecieren en te omarmen -hoe pijnlijk die soms ook was of is.
Hoe meer ik zie dat velen de kop in het zand steken, hoe meer ik zie dat velen niet leven naar hun echte, ware aard en hoe meer ik de pijn-die onvermijdelijk het gevolg is van de ontkenning van de eigen waarheden-zie en voel, hoe meer ik geneigd ben om stukken van mijn onware ik te vervangen door de ware.

Inderdaad: binnen en buiten komen altijd overeen.

Natuurlijk vergt dit soms enorme moed en moeite maar de beloning-een stukje meer Waarheid-is onbetaalbaar en onomkeerbaar.

Maar we hebben allemaal stukjes, de één wat meer als de ander, die we net niet onder ogen willen zien, die wringen, die onwaar zijn en die we hardnekkig wegduwen. En hoe meer we duwen, hoe groter het stukje een stuk wordt. Daarbij hoort ook onbegrip over dat stuk en het niet willen accepteren, het niet willen zien.

Tot we op een dag ermee in het reine kunnen en willen komen.
De vraag is wanneer?

De Astrologie is een ontzettend handig en praktisch hulpmiddel hiervoor. Het reflecteert wat er met ons aan de hand is en hoe we in elkaar steken. Het is een geschenk die ons waarheden kan tonen mits natuurlijk een goede, correcte en zo objectief mogelijke toepassing ervan.
Hoe zuiver en objectief een astroloog ook beweert te zijn, hij of zij is en blijft altijd een subject met zijn of haar specifieke kleur van brilglazen en zal nooit dé Astroloog kunnen zijn die dé absolute Waarheid kan verkondigen. 

Dit kan alleen maar die ene.

Maar als je begrijpt dat alles één is en verleden/heden/toekomst tegelijkertijd bezig is, dan maakt het niet uit dat we niet perfect zijn. Dan maakt het niet uit dat we een bepaalde perceptie hebben in dit leven die niet overeenkomt met dé Waarheid.
Wat wel uitmaakt is dat iedereen het pad van het zoeken naar die waarheid meemaakt en volgt en telkens bij elke stap een stukje meer leert kennen over die Waarheid. 

Wat heel boeiend is.

En onbeschrijflijk interessant.
 
Dan merken en doorvoelen we dat we perfect 'niet perfect' zijn en dat wat ons net wordt voorgeschoteld op een bepaald moment, op een bepaalde plaats, net datgene is wat nodig en goed is.

Of misschien af en toe eens aan onze neus voelen, wellicht leeft er in ieder van ons wel een pinnokio
 

20 juli 2011

De maya kalender: einde 28/10/2011 (en niet de Hollywood datum die als einde 21/12/2012 gebruikt)  
Chaos? Crisis? Wat moeten we hiervan geloven? En zijn er astrologische aanduiders?

Er is heel wat te vinden op internet omtrent de maya kalender. Heel wat. En ook heel veel troep. Einde van de wereld en veel blablabla. Allemaal nonsense.
Maar.
Ben je geïnteresseerd in wat die kalender echt betekent dan is
www.calleman.com een echte verademing. Deze man laat zich niet door het sentiment meeslepen en heeft jaren de maya kalender op een serieuze manier bestudeerd. Het is eigenlijk allemaal vrij eenvoudig. Er zijn 9 waves, en de laatste wave is gestart op 9 maart 2011. Dus tot en met 28 oktober 2011 zitten we nog in die laatste wave die zich dient te vervolledigen. Een wave is als een universele kosmische energie die gevoeld wordt tot op elk individueel niveau. Die negende wave is dan weer onderverdeeld in 7 dagen (actieperiodes) en 6 nachten (rustperiodes). We zitten nu in de 4de nacht. We're on a schedule. En het gaat hard: gear 5, op zijn minst.  We zitten op het einde van onze vervollediging en een heel nieuwe 'mens' staat klaar om er te 'zijn'. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar zonder de nodige chaos en crisis. Dit is net nodig om het nieuwe toe te laten. En dit is net wat er nu op wereldvlak maar ook op individueel vlak aan het gebeuren is. Regeringen falen, de EU staat onder immense druk, het monetaire systeem wordt als nooit tevoren uitgedaagd en het zal resulteren in het feit dat er geen leiders meer zullen zijn. Want dit is ook niet meer nodig. Dit voldoet niet meer. Dit is oud en dient afgebroken te worden om het nieuwe toe te laten. We zullen ZELF ons eigen leven dienen te LEIDEN en dus niet iets of iemand die ons zal leiden, noch bedrijven, noch regeringen. Lijkt simpel, maar dit is het niet. Stel je voor dat er geen banken meer zijn, geen regering. Veel zal afhangen van ons, van het individu. En het is inderdaad zo dat we zullen opkomen voor onze rechten maar we mogen absoluut niet vergeten dat er ook zoiets als plichten bestaat. Als verantwoordelijkheid opnemen. Niet altijd de makkelijkste weg, ok, maar wel een ongelooflijk groot potentieel naar een betere wereld waar we ons leven meer in handen nemen. Waar we zelf beslissingen nemen en daarvan de gevolgen dragen. Nee, we zullen het niet meer op een ander kunnen steken...
Astrologisch gezien is er momenteel het aspect 'Pluto vierkant uranus'. Deze planeten en de tekenachtergrond waarin ze staan sommeren eigenlijk heel goed wat Carl Calleman en ook de maya kalender beweert. Het gaat om een nieuw tijdperk. Maar er is veel verweer omdat het ook eigen is aan de mens om liever in zijn 'comfortzone' te blijven. Maar het zal sowieso gebeuren. There's no way back. We nemen allen deel aan een kosmisch plan die uitgestippeld is.
Hoe gaan we hier nu best mee om?
Als je angstig bent van nature => niet anticiperen.
Als je Jan bent zonder vrees => help diegenen rondom jou om mee te surfen op die nieuwe 9de wave.

11 juni 2011

De planeet Pluto
Voor wat staat Pluto? Wat als Pluto sterk geplaatst staat in jouw horoscoop en hoe gaan we het best om met Pluto transits?

 

Eerst en vooral is Pluto geen heerser over schorpioen. Als je het eenvoudig ‘boerenverstand’ gebruikt, is dit ook niet meer dan logisch. Pluto verwacht van ons dat we zaken loslaten en daar heeft schorpioen net een broertje aan dood. De heerser van schorpioen is echter mars. Mars in schorpioen kan zich als een pitbull aan iets vastklampen, die laat niet los en strijdt op een manier die onoverwinnelijkheid tentoonspreidt.

Maar Pluto heeft dus niets te maken met een pitbull maar eerder met ‘de tactiek van de verschroeide aarde'. Je wordt geheel uit je ‘comfortzone’ gehaald en dan behoor je eerder tot de uitzonderingen als je dit ‘leuk’ vindt. En de ‘struisvogelpolitiek’ toepassen, helpt hier ook niet. Integendeel, hoe meer je probeert Pluto te ontlopen, hoe dwingender hij wordt.

Mensen met een sterk geplaatste Pluto (op één van de vier hoekpunten: ascendant, descendant, IC of AC) zullen in hun leven meerdere malen meemaken dat ze totaal transformeren. Het zijn die mensen waarvan we zeggen: die heb ik jaren niet gezien en ik herken die persoon nog amper! Af en toe vervellen ze als een slang. En net als bij een vlinder die voor het stadium van vlinder zijn een lelijke rups was, ook omvat de Pluto persoon in zijn fases van verandering eerst al het donkere om daarna zich te ontpoppen als een witte vlinder. Daarom wordt Pluto ook vaak geassocieerd met het woordje ‘crisis’. We moeten blijkbaar eerst een donker stadium doorheen vooraleer we het waard zijn om het witte te mogen verwelkomen.

Hebben we een Pluto transit met één van onze persoonlijke planeten in een hard aspect - dit betekent een oppositie (180 graden) of een vierkant (90 graden) – dan maken we een betekenisvolle verandering mee in ons leven. Pluto staat nu ongeveer op 6 graden Steenbok. Heb je de Zon, Maan, Mercurius, Mars of Venus rond 6 graden steenbok, ram, weegschaal of kreeft dan maakt Pluto hiermee een aspect.

Wat wil dit zeggen? Dit betekent dat we op een bepaald gebied – bijvoorbeeld op het gebied van onze identiteit (Zon) of onze emoties (Maan) – die tactiek van de verschroeide aarde meemaken. Pluto vernietigt om dan het nieuwe toe te laten, maar vernietigt enkel datgene wat niet meer werkt. We zijn dus beter af. Achteraf. Maar dat is moeilijk om in te zien ‘op het moment zelf’ en daarom bieden we (meestal) weerstand. We willen onze geliefde, onze job, of wat dan ook niet opgeven terwijl we diep vanbinnen heel goed weten dat er ‘iets’ dient veranderd te worden aan de huidige relatie, de huidige job,etc…En toch wringen we, manipuleren we er op los om datgene niet te verliezen waaraan we zo zijn gehecht. En om datgene waaraan we zijn gehecht in een positie te behouden zoals wij die wensen.

Het kan ook om een ‘idée fixe’ gaan als Pluto een aspect maakt met onze Mercurius, ons denken, ons verstand. Dan mogen we nog zo ons best doen om onszelf rede toe te spreken - we willen een bepaald idee, of project niet loslaten en dit is net datgene wat we aan het leren zijn. Of we zijn totaal gefascineerd door een persoon (aspect met Venus, Zon of Maan) waarvan we maar al te goed weten dat die ‘au fond’ niet bestemd is voor ons. Maar toch ervaren we dat dwangmatige en leren we om los te laten en niet paranoia te zijn, met andere woorden om onze angst te overwinnen. En als we tegengas geven, dus niet willen loslaten kan er manipulatie in het spel zitten met alle destructieve gevolgen vandien. Als we eenmaal begrijpen dat het om angst gaat om zaken te verliezen die we allesbehalve willen verliezen dan staan we al een eind verder en hoeven we dus ‘the self fulfilling prophecy’ niet mee te maken. Of we raken in een machtstrijd (Mars) met iemand en ervaren wel een soort oerkracht of een sterke ambitie om ons te doen gelden.

Het is duidelijk dat mensen die van nature van controle houden meer moeite hebben met loslaten en veel zullen veranderen na zo’n Pluto transit. Het gaat in essentie om een opportuniteit tot vervollediging en tot het in staat zijn om los te laten en blindelings te vertrouwen dat het goed is.

Simpel gezegd: het maakt ons een sterker persoon!

Blog

19mei 2011

Neptunus in vissen

Wat betekent deze planeet?

Wat als je een sterk geplaatste neptunus hebt in jouw horoscoop?

Neptunus in vissen in jouw horoscoop?

 

Eerst en vooral: wat betekent de planeet neptunus. Neptunus is de planeet die grensvervagend werkt. Ze werkt verruimend. Er zijn geen grenzen en beperkingen. Het is allemaal niet zo afgelijnd en er is ook niet echt een bepaalde structuur die vorm geeft.

Een groot misverstand in de moderne astrologie is dat men Neptunus toekent aan het teken vissen. Wat niet klopt. De heerser van vissen is jupiter. Weliswaar is jupiter net ook een planeet die graag een ruime blik werpt op de dingen.

Als je Neptunus op een hoekpunt hebt in de geboortehoroscoop: de ascendant, de midhemel, het IC of de descendant. of een nauw aspect met één van jouw persoonlijke planeten dan zal je ook dat grensvervagende meemaken in jouw leven. Neptunus staat ook voor het mediamieke omdat hij net die planeet is die verder kijkt dan wat onze ‘zintuigen’ kunnen waarnemen. Het verhoogt de sensitiviteit. Niet dat je daarom zweverig zou zijn, maar je bent gevoelig voor indrukken, situaties, en vooral voor energieën. Het zijn mensen die zonder hun denken te gebruiken intuïtief aanvoelen wat er aan de hand is. Je komt bijvoorbeeld een ruimte binnen waar er net een fikse ruzie heeft plaatsgevonden. Een sensitief persoon zal dit aanvoelen.

Neptunus staat ongeveer 14 jaar in een teken. Lang dus. Neptunus gaat wel vanaf eind augustus nog even terug in waterman maar vanaf februari 2012 keert hij terug in vissen en blijft er dan ook tot en met 2025. En net nu dit jaar, begin april is hij dus een nieuw teken binnengelopen, namelijk in vissen. Een totale shift. Dit betekent dat er voor de volgende vier tekens Neptusiaanse veranderingen aankomen die niet altijd even simpel zullen zijn, maar wel een opportuniteit bieden tot het maken van een shift. Deze tekens zijn boogschutter, tweelingen, maagd en vissen. In het bijzonder zijn het mensen die geboren zijn rond de 22ste,23ste van mei (tweelingen), rond de 23ste, 24ste van november (boogschutter), rond de 24ste, 25ste van augustus (maagd) en rond de 19de, 20ste van februari (vissen). Neptunus zal dan een vierkant maken (90graden) met jouw zon (boogschutter en tweelingen) of een oppositie (maagd) of een conjunctie (vissen). Voor de boogschutter, eigenlijk al van nature een teken die goed kan omgaan met ‘the bigger picture’ zal dit het minste problemen geven. Dat men niet altijd duidelijk weet waar men aan toe is, wordt gecompenseerd door een gevoel en weten van ‘het komt wel goed’, het heeft een bredere betekenis. Tweelingen zullen iets meer spanning voelen omdat ze graag over alles nadenken en over de planeet Neptunus nadenken, brengt niet zoveel op. Het gaat nu eenmaal verder dan het verstand. De maagd zal de oppositie van Neptunus meemaken en daar een maagd al van nature orde opteert, zal het niet evident zijn om zich te laten gaan want dit is nu net datgene dat Neptunus aan de maagd wil leren. ‘Go with the flow’ is een zinnetje die niet echt eigen is aan de maagd en hoe harder dit teken zich zal verzetten, hoe meer de maagd in een soort mist komt. De maagd houdt niet van chaos maar de mist of chaos die Neptunus biedt is niet altijd negatief. Dus ben je een maagd, probeer je dan te omringen door mensen die ‘klaarblijkelijk’ wat vlotter door het leven gaan. Daar kan je veel van opsteken. Het is fantastisch dat maagden alle details bekijken en niets maar dan ook niets over het hoofd zien, maar af en toe mag je jezelf ook een heel klein beetje dan toch op zijn minst, laten gaan…

De vissen dienen net het omgekeerde te doen: zich de komende tijd omringen door mensen die eerder gestructureerd zijn en in hun ogen misschien wel een beetje saai. Maar het zal hen een steun bieden voor de komende jaren. Neptunus in conjunct met de zon kan ervoor zorgen dat alles wat moeizamer verloopt. Er is weinig energie en het wordt soms moeilijk om onderscheid te maken tussen wat werkelijkheid is en wat fantasie. De grens is te vaag en is al van nature zo vaag bij vissen. Dus, probeer mensen aan te trekken die een sterke ruggengraat hebben en die jou helpen om structuur te brengen in jouw leven.

Nieuwe reacties

06.10 | 13:47

Welke bavianenballenlikker heeft dat nou weer bedacht? Krochtblogger! Repelteeltje! Nokiabeffer! Kazematwipper! Zijspancoureur! Tracheehijger! Zeepkistendealer! Hakkensnakker! Gooi Croma in je stoma! Belchbelg!

03.10 | 16:07

Dag Veerle,Lieve Schat al weer e tijdje geleden 2022 gerchtzaak appverdiepingen zwijnaarde,2022 uiteindelijk is de rechter na 3de aanvraag langs geweest??

13.07 | 15:51

Dank je voor het delen.